Széchenyi István Hitelszövetkezet – megkezdődött a kártalanítás

2014. dec. 22.
Széchenyi István Hitelszövetkezet – megkezdődött a kártalanítás

A Széchenyi István Hitelszövetkezet felszámolás alatt áll, az OBA azonban kártalanítja az ügyfeleket.

A Széchenyi István Hitelszövetkezet engedélyét novemberben visszavonták, így az ügyfelek a továbbiakban nem vehetik igénybe a szövetkezet pénzügyi szolgáltatásait. A kártalanítás miatt az Országos Betétbiztosítási Alap-hoz kell fordulni. Az ügyfeleknek nincs okuk az aggodalomra, mivel mindenki megkapja az összeget, ami jár neki.

Megkezdődött a kártalanítás

December 5-én az OBA megkezdte a betétesek kártalanítását és a jelenlegi információk szerint legfeljebb 20 munkanapon belül minden betétes hozzájut az őt illető összeghez. így 2015. január 7-ig megtörténik a kártalanítás. A betéteseknek nincs semmi teendőjük, a kártalanítás automatikusan zajlik majd. Az ügyfelek legfeljebb 30 millió 688 ezer forintot kaphatnak, attól függetlenül, hogy magánszemélyként, vagy vállalkozóként szerepelnek a betétesek között.

Postán érkezik a kártalanítás

Ha a kártalanítás összege nem több 2,5 millió forintnál, akkor postai úton kapják meg az ügyfelek az összeget. Az OBA betétbiztosítási kártyát, az ehhez tartozó PIN kódot és a kifizetési elszámolást is külön borítékokban küldi majd ki, az ügyfelek biztonsága érdekében. A kártyán lévőösszeget az OTP bankfiókjaiban, ATM-nél, vagy POS terminálokon keresztül lehet majd felvenni.

Nagyobb összegek esetében a személyes intézkedés elengedhetetlen

A nagyobb összegek esetében a takarékszövetkezeti fiókba kell elmennie az ügyfélnek, hogy meghatározza, milyen módon szeretne hozzájutni a pénzhez. A betétkötésre, az átutalásra és a készpénzfelvételre is lehetőség van, így minden ügyfél kiválaszthatja a számára legkedvezőbb megoldást.

Az OBA közleménye szerint az ügyfeleknek nincs okuk az idegeskedésre, mivel rövid időn belül mindenki megkapja a kártalanítást!

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és mi felkeressük a legjobb hitel ajánlatokkal! Forduljon hozzánk bizalommal.

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!